Olen Kata Sivunen. Asun Huittisissa mutta kuvaan tarvittaessa missä vaan.

Valokuvaus on aina ollut osa elämääni.

Kuvaan niin ristiäiskuvaukset kuin sitten sen viimeisen matkan eli hautajaiskuvat sekä mielelläni kuvaan kaiken siltä väliltä mistä nyt kuvia tarvitaankin. 

Ulkona liikkuminen on minun intohimoni ja luonnossa liikkumassa melkein aina olenkin kun vain vapaa-aikaa sattuu löytymään. Luonnosta ottamista kuvistani on tehty yksi kirja ja toinen on suunnitteilla. Samoin monen yrityksen ja kodin seiniltä löytyy kuvistani tehdyt taulut. Valokuvaamisessa pidän erityisesti siitä, että vain mielikuvitus on rajana. Luontokohdettakin voi kuvata niin monella eri tavalla. Samaa ajatusta koetan aina vaalia myös henkilökuvauksissa, pyritään saamaan henkilön oma minä kuvaan kuvattiinpa sitten sisällä studiossa tai ulkona. Lapsikuvauksista minulla paljon kokemusta muun muassa monen lapsenlapsen myötä joita mummo saa olla kuvaamassa lähes viikoittain. Olen myös aina tuntenut, että lasten kanssa työskentely on antoisaa koska he ovat se suorin asiakasryhmä, he kertovat mitä ajattelevat. Tässä pieni video kuvauksesta. https://youtu.be/6Uwp3wEULJw

Nykyään kun ajokortti ei enää henkilötodistuksena kelpaa, passia tai henkilökorttia kaivataan monessa paikassa joten passikuvia otetaan paljon. Lähetän poliisin järjestelmään sähköiset kuvat tai teen samantien paperisen kuvan.

Myös yritykset ovat havainneet laadukkaiden kuvien merkityksen markkinoinnissa. Kuvaukset voidaan tehdä yrityksen tiloissa tai studiossa tai vaikka työmaalla. Kuvaan myös dronella eli kuvauskopterilla, se antaa uuden kuvakulman tuttuihinkin asioihin. Asuntojen myyntikuvissakin saadaan aivan eri tavalla kohde esille ilmasta kuvattuna.

Pitkin vuotta tulee myös paljon urheilua kuvattua, niitä kuvia pääsee katsomaan www.fotokata.kuvat.fi sivustolta. Urheiluseurojen pelaajakortit, ryhmäkuvat ja muut urheilukuvat ovat tulleet vuosien saatossa kuvatuksi.


KIRJA PROJEKTI

Valokuvaaja Kata Sivusen ja useita runokirjoja julkaisseen Jukka Saarisen yhteinen luontokuva runokirja ilmestyi maaliskuun puolivälissä 2016. Kirja  Ilo, valo ja VOIMA! pitää sisällään kuusikymmentä luontovalokuvaa ja jokaiseen kuvaan räätälöidyt riimipohjaiset runot. Kirjan kustansivat  Jukan sisältötuotantoyritys Sanarakas Oy ja Katan kuvayritys Fotokata Oy. Kirjan taittotyöstä vastasi Markkinointiapu IdeaTaskun Marjut Peltola ja painatuksesta Eura Print Oy. Kirjassa on 112 sivua. Kirjan runoista ja kuvista on saatavana myös hieno korttisarja, jossa on 15 erilaista aihetta. Ne sopivat moniin eri tilanteisiin – rippijuhlista ystävänpäivään ja muuten vaan välittämisestä  joulutervehdyksiin. Kirjan painos on myyty loppuun, mutta kortteja on vielä saatavana.

ILO, Valo ja Voima